Alpha cursusWat is Alpha?
Alpha bestaat uit 8 interactieve bijeenkomsten waarin je open kunt praten over de basis van het christelijk geloof. Het is gratis, gezellig en zonder gedoe! Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en hou je van een goed gesprek? Bij Alpha krijgt iedereen de mogelijkheid om in acht bijeenkomsten en een 24-uurs weekend op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk!

Is het ook voor mij?
Iedereen is uitgenodigd! Mensen komen om verschillende redenen naar Alpha. De één wil meer weten over het christelijk geloof, de ander is net christen geworden en weer een ander wil zijn geloof nog eens vanaf het begin doordenken.

Welke vraag je ook hebt. Alpha is een plek waar géén vraag als te simpel of te bedreigend wordt gezien. Alle meningen worden gerespecteerd.

Hoe zit een avond Alpha er uit?
De opzet is eenvoudig. Iedere avond beginnen we om 19:00uur met een gezamenlijke maaltijd. Om 20:00uur volgt er een korte inleiding op het thema van de avond. Vervolgens gaan we hierover met elkaar in gesprek en is er ruimte om al je vragen te stellen. Na afloop borrelen we nog even na.

Waar vindt de Alpha-cursus plaats?
Coloniastraat 25 te Rotterdam

Wanneer start de Alpha-cursus?
07/03 - Intro & “Is er meer?”
14/03 - “Wie is Jezus?”
21/03 - “Waarom stierf Jezus?”
28/03 - “Hoe kun je geloven?”
04/04 - “Bidden en bijbel lezen, hoe en waarom?”

06/04 (19:00uur) t/m 07/04 (17:00uur) - 24 uurs alpha
"Hoe leidt God ons?" “Wie is de Heilige Geest en wat doet Hij?" "Geneest God ook nu nog?"

11/04 - “Hoe zit het met het kwaad en lijden?”
18/04 - "Hoe zit het met de kerk"
25/04 - Slotavond: Hoe nu verder?

Enthousiast?
Als je interesse hebt om mee te doen kun je jezelf opgeven bij Adrian Boogaard (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Bij hem kun je ook terecht voor meer informatie.